Het wonder van huid-op-huid-contact

Babycoach

 • Van roze wolk naar donderwolk naar de zonneschijn

Je zult het vast vaak te horen krijgen: 'Geniet van de roze wolk.' Denk jij wel eens:  'Hoezo roze wolk?'  Dan kan ik jullie helpen. 

Het krijgen van een baby is een van de meest in grijpende gebeurtenissen in je leven. Ineens ben je verantwoordelijk voor je meest dierbaarste bezit: namelijk je kindje. Je wilt waarschijnlijk alles goed doen als ouder en hebt er alles voor over dat je kindje tevreden en blij is. 

Toch zijn er ook momenten dat je het misschien even niet meer weet en het niet zo goed gaat met je kindje en met jezelf.

En dan?!

Samen kijken naar de behoeften en signalen van jouw baby

Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven: ouder worden. 

Gefeliciteerd, je bent ouder geworden! Waarschijnlijk had je zelf bepaalde verwachtingen bij je eigen roze wolk. Alle liefde gaat naar je kindje en je wilt dat je kindje zich comfortabel voelt. Als ouder ga je altijd wat 'doen'. En juist van dat 'doen' kunnen we zoveel leren. Als je je kind oppakt is hij stil, lacht naar je en ontspant zich. Zodra je kind dan in zijn bedje legt en hij raakt met zijn hoofdje nog niet eens het matrasje of het is alweer raak. Huilen, gillen, krijsen! Daarom blijven we in beweging; soms snel, soms langzaam. Worden we hier als ouder nou rustiger van?

Het antwoord is meestal 'nee'. Deze onrust, vaak voelend in ons lichaam of zichtbaar door emoties kan ons overvallen. Hoe kan dit nou? Je hebt alles al geprobeerd en toch is je kind nog niet comfortabel. Dit gevoel is heel herkenbaar, maar geeft je mogelijk een heel machteloos gevoel.

Welke ouder durft nu aan te geven dat je je eigen baby niet stil krijgt, niet in slaap kan krijgen of dat de voeding moeizaam gaat? Helaas veel te veel ouders. Wekelijks zie ik ouders met hun baby in het ziekenhuis met vragen rondom hun baby. Ook zie ik veel opnames van ouders met hun onrustige baby, want zou het toch een medische oorzaak kunnen zijn?

Nadat je baby is onderzocht blijkt een medische oorzaak bijna nooit het geval te zijn. Dat betekent niet dat er iets anders is wat ervoor zorgt dat je baby onrustig is. Krampjes, reflux, moeilijk drinken, slecht slapen? Waarschijnlijk heeft u als ouder al zoveel geprobeerd en ook al zoveel adviezen gekregen. Maar welk advies volg je op als elk advies anders is, je nog vol hormonen zit en geen keuze kan maken? Veel ouders geven aan zich machteloos te voelen. 

Herken je onderstaande vragen?

 1. Huilt je baby veel en weet je niet waar dit door komt?
 2. Kan je baby moeilijk in slaap komen?
 3. Drinkt je baby onrustig?
 4. Waar heeft mijn baby nu echt behoefte aan?
 5. Moet je je baby nu wel of niet laten huilen?
 6. Kun je baby's verwennen?
 7. Wel of niet inbakeren?
 8. Welk advies moet ik nu opvolgen?
 9. Is elke baby motorisch zo onrustig?
 10. Welk signaal van mijn baby kan ik het beste volgen?
 11. Waar doe ik nu goed aan?
©2018 Samen Sterk. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin