Brusjes (Broertjes en Zusjes)

Voor jou als broer of zus (brusjes) van je zieke broer of zus is het vaak ook een ingrijpende periode in je leven en het kan je leven helemaal op zijn kop zetten. Papa en mama moeten misschien wel vaak naar het ziekenhuis en jij kan niet altijd meer leuke dingen doen of ze gaan op het laatste moment toch niet door, omdat je brusje naar het ziekenhuis moet, terwijl jij je er zo op had verheugd! 

Ik ben er ook nog
Het is niet leuk dat je broer of zus ziek is en misschien ben je hier ook wel verdrietig over. Misschien vind je het ook niet altijd eerlijk omdat je zieke broer of zus ook wel eens leuke dingen, zoals cadeautjes, kaartjes of iets anders leuks en jij minder vaak. Maar misschien ben je ook wel eens boos, heb je een vol hoofd, krijg je er zelf buikpijn van, wil je er alles van weten of juist helemaal niets. Alles is goed. Misschien vind je het allemaal maar oneerlijk en zit je zelf ook even niet zo lekker in je vel. 

Samen kunnen we dan gaan kijken hoe je wel weer lekker in je vel zit, je weer wat meer controle terug krijgt en hoe we jouw krachten kunnen inzetten om met deze situatie om te gaan. Want jij bent ook heel erg belangrijk! 

De impact van het ziek zijn op een brusje

©2018 Samen Sterk. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin