Je mooiste bezit

Werkwijze Babycoach 

Wat kan ik voor je betekenen?
Omdat je mogelijk zelf oververmoeid bent geraakt kan je een steuntje in de rug gebruiken, om weer in balans te komen met je kindje. Samen gaan we kijken waar de onrust van jullie baby vandaan komt en welke handvatten en ondersteuning ik je kan bieden. Het doel: zorgen dat je weer met plezier en voldoende zelfvertrouwen kunt genieten van uw kind.

Hoe ga ik dit doen?
We gaan kijken naar de signalen die je baby geeft en wat deze betekenen. Samen gaan we leren luisteren naar de behoeften van je baby, naar je behoeften als ouder en hoe je deze kan vervullen. Of het makkelijk is? Nee, zeker niet, maar samen gaan we kijken wat er nodig is zodat jullie met elkaar weer in balans komen en kunnen genieten. Weer terug naar de roze (blauwe) wolk. 

Omdat elke baby anders is kijk ik samen met ouders welke interventies passend zijn. Hierbij kan ik, indien gewenst, gebruik maken van video interactie begeleiding. Door middel van het maken van beelden laat ik ouders zien welke contactinitiatieven en behoeften het kind laat zien en hoe ouders hier op in spelen.  Ik doe dit het liefste in de voor jullie vertrouwde gezinssituatie. 

De bedoeling ervan is om ouders opnieuw in hun krachten te zetten, de hechting te stimuleren en elkaar beter te leren kennen, zodat ouder en de baby samen weer in goed vertrouwen en nieuwe energie verder kunnen. Soms zit je als ouder in een bepaald patroon met je kindje en door te zien hoe jullie op elkaar reageren kun je dat patroon doorbreken. Het wordt weer mogelijk om op je oudergevoel te gaan vertrouwen, waardoor je samen met je kindje weer meer in balans komt. 

Het hele gezin doet mee
Als ouder ken je je baby het beste. Daarom gaan we ook samen kijken wat jij en je baby nodig hebben. Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de interactie en behoeften van de andere gezinsleden, zoals broertjes en zusjes, zodat jullie weer van elkaar kunnen gaan genieten.

Wat wil jij als ouder en wat heb je daarvoor nodig?

Contact Praktijk Samen Sterk

Wanneer je contact opneemt met Praktijk Samen Sterk (dit kan per mail en telefonisch) zullen we een afspraak maken om telefonisch de hulpvraag te bespreken.

Naar aanleiding van de hulpvraag zullen we een kennismakingsgesprek inplannen. 

Kennismakingsgesprek

In het kennismakingstraject maken we persoonlijk kennis met elkaar.

Zo krijgen jullie een beeld wat ik doe als coach en kunnen de verwachtingen worden besproken. Van daaruit kan er aandacht worden besteed aan het vervolg in de vorm van een traject.

Het kennismakingsgesprek kan zowel thuis als in de praktijk plaats vinden. Aansluitend is het mogelijk om de intake te laten plaats vinden.


Intake 

Tijdens de intake bespreken we de hulpvraag en zullen de deze concreet in kaart brengen. Ook worden de wensen en verwachtingen nogmaals besproken.

Aan de hand daarvan zal ik een coachplan opstellen. Alle partijen ondertekenen de coachovereenkomst en er worden vervolgafspraken gemaakt.

Sessies 

Tijdens de sessies zal ik verschillende interventies inzetten om samen aan de hulpvraag te werken.

Samen gaan we kijken wat bij jullie past en hoe je hiervoor je krachten kan inzetten. 

Evaluatie

 Na elke sessie vindt er een kort evaluatie moment plaats met het gezin waarbij er aandacht wordt besteed aan de individuele wensen, behoeften en proces.

Ook wordt er gekeken naar de hulpvraag van het gehele gezin. De doelen worden geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.

In een volgende sessie zal hier dan aandacht aan worden besteed om het proces te bevorderen.

Eindgesprek 

Bij het eindgesprek vindt er een gesprek plaats met ouders waarin het proces en het resultaat wordt besproken.

Indien nodig wordt er gekeken voor verdere begeleiding.

©2018 Samen Sterk. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin