Samen weer in verbinding komen 

Gezins- en opvoedcoach

Opvoeden behoort tot één van de moeilijkste taken die er zijn. Opvoeden is niet altijd leuk, brengt veel zorgen met zich mee en is een grote verantwoordelijkheid. Heb je als ouder vragen over de opvoeding van je kinderen? Ontstaan er irritaties tussen jou en je partner over de wijze van opvoeding? Vliegen de kinderen elkaar in de haren? Ben jij of je gezin uit balans? Doordat je zelf middenin de situatie ziet, is het lastig om een vicieuze cirkel te doorbreken en te kijken wat jij en je gezinsleden nodig hebben. En juist dan is het fijn om er met een (professionele) buitenstaander over te praten. Een coach die je helpt, zodat jullie verder kunnen.

Doe ik het als ouder goed?
In de huidige maatschappij waarin we leven, heeft iedereen een oordeel en mening over de wijze van opvoeding en wordt er snel naar ouders gewezen. Als ouder wil je het beste voor je kind, maar hoe doe je dat? Een ding is zeker: dat opvoeden vanzelf hoort te gaan, gaat al een tijd niet meer op.

Wat past er bij mijn gezin?
Veel ouders ervaren het opvoeden van hun kinderen als zwaar. Elke ontwikkelingsfasen vraagt weer om een andere benadering. Daarnaast kunnen persoonlijke of gezinsomstandigheden een belemmering vormen in de opvoeding. Boeken en internet staan vol informatie over hoe je bepaalde opvoedingsproblematiek moet aanpakken. Maar wat past nu daadwerkelijk bij jou en je gezin? Dat wordt niet benoemt in de teksten.

In de praktijk loopt het namelijk soms anders. Er kunnen situaties ontstaan waarin je het als ouder even niet meer weet en er ontstaat een patroon in een situatie of in het gedrag tussen jou en je kind wat jullie graag willen doorbreken.


Geef mij de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen, de moed om te accepteren wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om het verschil te zien.

Ik ben er als gezin- en opvoedcoach voor ouders en kinderen om in te spelen op hun mogelijkheden en hen te begeleiden bij opvoedvraagstukken. Vraagstukken kunnen niet los worden gezien van het systeem, omdat dit van invloed is op elkaar. Het gaat dus niet alleen om wat het individu beweegt, maar ook wordt er aandacht besteed aan de invloed van het systeem en de interactie tussen de verschillende betrokkenen. 

Samen gaan we kijken naar een manier die bij jou, jullie en je gezin past. Wat namelijk voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Tijdens mijn begeleiding kijk ik naar de eigenheid van elk gezinslid en leer een ieder zijn unieke krachten in te zetten. Dit zorgt ervoor dat het gezin meer in balans komt. Verder is het van belang dat je ouders weer met plezier je kind(eren) kan opvoeden en vertrouwen hebt in je eigen mogelijkheden. 

       Schepen zijn het veiligst in de haven, maar daar zijn ze niet voor gemaakt.

©2018 Samen Sterk. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin