Ouders / Gezin 

Voor het hele gezin heeft het een grote impact als een van de gezinsleden ziek is: je broertje, je zusje, je vader of je moeder. Je wereld staat op zijn kop en je weet misschien niet meer wat je moet doen. 

Mijn kind is ziek 
Als je kind ziek is kan het als ouder lastig zijn om een balans te vinden in je opvoedtaken en het zoeken van een balans binnen het gezin, waarbij er aandacht is voor alle gezinsleden. Je gaat mee naar het ziekenhuis, waardoor je misschien het gevoel hebt dat je tekort schiet voor de andere gezinsleden. Dit kan machteloos voelen of beangstigend zijn.

Ik ben als ouder ziek
Als je als ouder zelf ziek bent spoken er wel honderden vragen door je hoofd heen. Je denkt vaak aan de toekomst, aan je kinderen, je partner en als laatste misschien nog een keertje aan jezelf. De impact van het ziek zijn is zowel fysiek als emotioneel een (zware) strijd. Misschien raak je uit balans en ben je niet altijd jezelf. 

Wat doet het ziek zijn met mijn gezin?
Als gezin kan de balans verstoord zijn doordat een van de gezinsleden ziek is. Dit merk je niet alleen zelf, maar heeft ook een wisselwerking op je gezin. Er heersen mogelijk meer spanningen, er ontstaan sneller ruzies en je verliest de verbindingen met elkaar. 

En dit alles is allemaal volkomen logisch! Maar dat maakt het absoluut niet minder makkelijk. Het is een nieuwe fase in je leven die in het ziekenhuis is begonnen en thuis verder gaat. Samen kunnen we kijken wat je kind, jullie als ouder en als gezin nodig hebt om opnieuw in je krachten te komen en te kijken wat er nodig is om met de situatie om te kunnen gaan. 

Samen weer genieten van de alledaagse dingen die het leven te bieden heeft

©2018 Samen Sterk. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin