Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan! 

Kindercoaching

Kindercoaching is een oplossing- en toekomstgerichte vorm van coaching. Elk kind is uniek, bezit veel veerkracht, talenten en krachten. Soms ben je je daar alleen nog niet bewust van en dan is het ook moeilijk om je talenten en krachten bewust in te kunnen zetten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat elk kind in staat is om zijn eigen antwoorden en oplossingen te vinden. 

De kracht van het kind
Kinderen geven vaker aan niet lekker in hun vel te zitten en  soms niet weten hoe dit komt. Wel hoor ik van de kinderen dat ze het graag willen veranderen, maar niet goed weten hoe. Daarom werk ik als kindercoach begeleidend en ondersteun het kind in zijn zoektocht naar zijn eigen mogelijkheden, kwaliteiten, talenten en het leren van vaardigheden. Op deze wijze wordt het kind in staat gesteld om zichzelf beter te leren kennen en in zijn of haar kracht te komen. 

Het kind centraal
Tijdens de sessies staat het kind centraal. Wat maakt dat jij, jij bent? Wat vind je wel en niet leuk om te doen? Maar een ding is zeker: elk kind heeft een reden om te doen wat het doet. Hoe mooi is het als we hier samen, door middel van kindercoaching de zoektocht aangaan om te kijken hoe het bij het kind werkt, in zijn hoofd, in zijn lijf, in zijn verbale communicatie? Dat het kind zichzelf beter gaat begrijpen en weer lekkerder in zijn vel zit? Dat ouders leren begrijpen waarom hun kind op een bepaalde wijze reageert of iets voelt? Als we samen op zoek gaan naar deze antwoorden, wordt het kind in staat gesteld om dichter bij zichzelf te komen en te kijken wat het daadwerkelijk nodig heeft.

Het allerbelangrijkste is dat het kind leert zijn krachten te omarmen en dat de kindercoaching een steuntje in de rug is geweest.

2019

Tegenwoordig wordt de maatschappij steeds drukker: alles moet beter, meer en sneller.                        De verwachtingen worden ook steeds hoger en er wordt dan ook verwacht dat het kind hieraan voldoet en hierin mee gaat. Maar dat vraagt nogal wat van een kind!

Een kind krijgt elke dag nieuwe indrukken te verwerken want wat gebeurd er een hoop op een dag! Wanneer het voor een kind moeilijk is om deze indrukken te verwerken, of het hier simpel weg niet de mogelijkheid voor krijgt omdat het alweer in de volgende situatie beland, kan het zijn dat het kind minder lekker in zijn velletje zit. 

Dit kan door van alles komen: door een emotionele gebeurtenis, een trauma, omstandigheden thuis en of op school, in de nabije omgeving van het kind of door iets heel anders. Ieder kind is tenslotte uniek en ervaart alles op zijn eigen manier. 

Verwachtingen worden steeds hoger en er wordt ook verwacht dat het kind hieraan voldoet en hierin mee gaat. Maar dat vraagt nogal wat van een kind!

©2018 Samen Sterk. 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin